Elmarasztalták rágalmazásért Márki-Zay Pétert

Elmarasztalták rágalmazásért Márki-Zay Pétert

Márki-Zay Péter a Kossuth körök első országos gyűlésén Budapesten, 2019. június 8-án (Fotó: Torkos Matild/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy hódmezővásárhelyi iskolaigazgató által indított büntetőügyben mondta ki jogerősen bűnösnek rágalmazás vétségében a Szegedi Törvényszék Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármestert. A Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökét azért perelte be az igazgató, mert Márki-Zay Péter a közösségi oldalán és egy helyi lapban azt állította róla, hogy egy kollégáját „politikai okból súlyosan megalázta és megfenyegette”. A másodfokon eljáró Szegedi Törvényszék – helybenhagyva a Csongrádi Járásbíróság ítéletét – a polgármester bűnösségét állapította meg, de nem szabott ki rá büntetést, hanem egy évre próbára bocsátotta.

Bakos Éva tanácsvezető bíró indoklásában kifejtette, hogy a járásbíróság a tanúk, köztük az érintett pedagógus meghallgatása alapján helyesen állapította meg, hogy semmiféle bizonyíték nem igazolta a politikus állításait. Márki-Zay Péter állításai alkalmasak voltak az igazgató társadalmi megítélésének kedvezőtlen befolyásolására – mondta a bíró.

(MTI)