Eloltották a tüzet a felgyői hulladékkezelőben

Eloltották a tüzet a felgyői hulladékkezelőben

Tűz a Felgyői Regionális Hulladékkezelő Központban 2022. szeptember 11-én (Fotó: MTI/Donka Ferenc)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hétfőn délelőttre sikerült eloltani a lángokat a Felgyői Regionális Hulladékkezelő Központban, ahol vasárnap dél körül ütött ki tűz – közölte a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Molnár Krisztina elmondta, hogy Tömörkény határában, a Gátér felé vezető, 4518-as út 5-ös kilométere közelében hatezer négyzetméteren több kupacban égett a hulladék. A lángok vasárnap nem sokkal tizenkét óra után csaptak fel, az oltásban tizenegy település csaknem nyolcvan tűzoltója vett részt. A tűz két könnyűszerkezetes épületet is veszélyeztetett, ezeket az egységeknek sikerült megvédeni, személyi sérülés nem történt.

Hétfőn délelőtt mintegy húsz tűzoltó vesz részt az utómunkálatokban. Erőgépek segítségével átforgatják a még parázsló részeket. Az izzó gócok időigényes feltárása miatt elhúzódó munkálatokra kell számítani.