Eloltották a Táborfalva térségében napok óta pusztító tüzet

Eloltották a Táborfalva térségében napok óta pusztító tüzet

Ég a növényzet a Pest megyei Tatárszentgyörgy közelében 2022.augusztus 19-én. Az aljnövényzet még előző nap gyulladt ki a Táborfalva, Tatárszentgyörgy és Örkény közötti bozótos, fás területen. (MTI/Lakatos Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sikerült eloltani a Táborfalva térségében napok óta pusztító tüzet – tájékoztatta a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szombat este az MTI-t.

Táborfalván csütörtökön kapott lángra az aljnövényzet. – A tűzoltók folyamatosan dolgoztak a lángok megfékezésén, de pénteken a szél és a szárazság miatt nagy területre kiterjedt a tűz. A Tatárszentgyörgy és Örkény közötti úton a forgalmat korlátozni kellett – tette hozzá Csámpai Attila.

Összesen mintegy 2800 hektárnyi terület égett le. A természetben keletkezett kár jelentős, viszont senki sem sérült meg a katasztrófavédelem információi szerint, és lakóépületek sem károsodtak.

A tűzoltók munkáját az érkező eső is segítette, végül szombat hajnalban sikerült megfékezni a lángokat. A tűzoltók a nap folyamán átvizsgálták a területet, beizzásokat keresve.