Eloltották az Óbudai-szigetnél kigyulladt hajó lángjait

Eloltották az Óbudai-szigetnél kigyulladt hajó lángjait

Így oltották a kigyulladt hajót a tűzoltók az Óbudai-sziget déli csücskénél 2023. február 14-én (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kedd estére eloltották a tűzoltók az Óbudai-sziget déli felénél, az Árpád híd budai hídfője közelében délután kigyulladt hajó lángjait – közölte Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel. Kolozsi Péter tájékoztatása szerint a fővárosi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, és – a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett – a szárazföldről, valamint a Szent Flórián tűzoltóhajóról fékezték meg a lángokat. Az egységek még egy izzó rész felszámolásán dolgoznak – tette hozzá, jelezve, hogy a tűz más hajókat és létesítményeket nem veszélyeztetett.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy egy 15-20 méter hosszú jacht gyulladt ki a Hajógyári-sziget déli csücskénél lévő hajókikötőben. A tűzesetből származó sűrű, fekete füstoszlop a város távolabbi pontjairól is látható volt.

 

Címkék: tűzoltó