Előválasztás: az MSZP felszólította a Jobbikot, hívja vissza szabolcsi jelöltjét

Előválasztás: az MSZP felszólította a Jobbikot, hívja vissza szabolcsi jelöltjét

Földi István, a Jobbik jelöltje (Fotó: Földi István / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vissza kell hívnia a Jobbiknak szabolcsi jelöltjét, Földi Istvánt! – állítja az MSZP keddi közleménye. Ezt azzal indokolják, a jobboldali párt Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 5. számú egyéni választókerületében induló jelöltje elhallgatta, hogy jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt eljárás indult ellene, ami azzal zárult, hogy beismerte tettét. – Az MSZP álláspontja szerint Földi István így hivatalosan nem válhatott volna jelöltté –tették hozzá. Megjegyezték: „a demokrata ellenzéki szövetség azért jött létre, hogy leváltsa a Fidesz korrupcióra és csalásra épülő politikáját. Éppen ezért az MSZP elfogadhatatlannak tartja, hogy Földi István a jelentkezésekor megtévesztette az Országos Előválasztási Bizottságot”.

Közben az Alfahír megtudta, az Országos Ellenzéki Előválasztási Bizottság (OEVB) határozatban mondta ki, hogy a jobbikos politikussal szemben megfogalmazott vádak megalapozatlanok. A testület 4 nem és 2 tartózkodás mellett döntött így.

A baloldali párt azt követően szállt bele a jobbikos jelöltbe, hogy nemrég nyilvánosságra került egy hangfelvétel, amelyen egy DK-s párttag arról beszélt, a Fidesz Földi riválisát, az MSZP-s Papp Ildikót segíti az előválasztáson azzal, hogy szimpatizánsait arra kéri, szavazzanak Pappra. 

Az ügyet nyilvánosságra hozó 24.hu cikke kitér Földi múltjára is, miután a hangfelvétel gyakorlatilag tolvajnak titulálja a jobbikos politikust. A lapnak akkor azt nyilatkozta Földi, nem követett el sikkasztást, és nem tud arról, hogy bármilyen eljárás folyna ellene, a szerinte valótlan állítások miatt pedig jogi lépéseket tesz.

Címkék: Jobbik, MSZP, Földi István