Előválasztás: hétfőn délelőtt elindul az online szavazás regisztrációja

Előválasztás: hétfőn délelőtt elindul az online szavazás regisztrációja

Az előválasztás logója (Fotó: előválasztás.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hétfőn délelőtt indul el a regisztráció azok számára, akik online szavaznának az ellenzéki előválasztáson – tudta meg a Magyar Hang az aHang szimpatizánsainak kiküldött leveléből.

Mint ismert, szeptember 18. és 26. között lesz az előválasztás első fordulója, ahol vagy online vagy személyesen lehet a sátrakban leadni a szavazatot a miniszterelnök-, illetve képviselőjelöltekre. Ugyanakkor az online szavazáson csak egy videós azonosítást követően lehet részt venni. Ezért mint a levél írja, a szervezők lehetőséget adnak az érdeklődőknek arra, hogy az azonosítást már szeptember 18-a előtt elvégezzék, hogy valamennyi online sorban állást meg tudjanak előzni. 

Az aHang levele kiemelte: a regisztrációhoz szükség van érvényes személyi igazolványra vagy útlevélre vagy jogosítványra, állandó magyarországi lakcímet igazoló lakcímkártya, videókamerás eszközre internettel, továbbá hangszóróra vagy fülhallgatóra. – Elképzelhető, hogy így is várakoznod kell, mire eljutsz egy online szavazóbiztoshoz, ezért a türelmedet kérjük. Ahogy a sátrakban, itt is előfordulhatnak sorok az érdeklődés függvényében. Fontos, hogy innentől nemcsak a mai napra, hanem egy későbbi időpontra is foglalhatsz időpontot, ha ma épp nem érsz rá hosszabban a gép előtt ülni – írták követőiknek. 

Aki már most regisztrálna, az ide kattintva tudja megtenni.