Előválasztás: kétszázötven helyszínen gyűjt hétfőtől aláírást a Momentum

Előválasztás: kétszázötven helyszínen gyűjt hétfőtől aláírást a Momentum

Fekete-Győr András (Forrás: Momentum Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hétfőtől országszerte közel 250 helyszínen kezd ajánlásgyűjtésbe a Momentum Mozgalom – jelentette be az ellenzéki előválasztás kapcsán a párt közleményben vasárnap. Emlékeztettek: az augusztus 23. és a szeptember 5. közötti két hétben dől el, hogy melyik választókerületben melyik párt képviselőjelöltjei vehetnek részt a szeptember 18-án kezdődő ellenzéki előválasztáson. Az ajánlásgyűjtés során az egyéni jelölteknek 400, a miniszterelnök-jelölteknek összesen 20 ezer ajánlást kell összegyűjteniük.

– A tét hatalmas: nemcsak arról döntenek a választók, hogy ki legyen a fideszes jelölt kihívója, hanem arról is, hogy milyen Magyarországon szeretnénk élni, és arról, hogy egy kormányváltás esetén milyen legyen a kormány összetétele – írták.

Hozzátették: a Momentum Mozgalom 56 saját jelölttel indul neki az előválasztásnak, de a befogadott civil jelöltekkel együtt összesen 64 jelölt választaná a Momentum Mozgalom frakcióját sikeres választási eredmény esetén – ezzel a Momentum Mozgalom állítja a legtöbb jelöltet az előválasztáson. A párton kívül részt vesznek még az előválasztáson a DK, a Jobbik, az MSZP-Párbeszéd, az LMP és az Új Világ Néppárt jelöltjei is. Bár civilek is indulhatnak a megmérettetésen, nekik előzetesen befogadó nyilatkozatot kellett szerezniük az említett pártoktól, amelyben jelzik, melyikük frakciójába ülnének megválasztásuk esetén.

Arról, hogy az előválasztás technikai bonyolítása hogyan fog történni, itt írtunk részletesebben.