Előválasztás: Mellár Tamás visszaléphetett

Előválasztás: Mellár Tamás visszaléphetett

Tóth Bertalan, Mellár Tamás és Kunhalmi Ágnes Pécsen 2021. május 13-án (Fotó: Kunhalmi Ágnes Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Levelet írhatott Mellár Tamás, a Párbeszéd frakciójában ülő országgyűlési képviselő arról, hogy mégsem méretteti meg magát az előválasztáson a Baranya 1-es számú választókerületben – értesült a Szabad Pécs, de később a Telex is erről írt. Mellár esélyes lehetett volna a győzelemre, hiszen 2018-ban is egyéni mandátumot szerzett függetlenként, az ellenzék támogatásával.

A pécsi lap azt írta, információik szerint az MSZP azt ajánlotta Mellárnak, hogy ha visszalép, befutó helyet kaphat az országos listán a 2022-es választáson. 

A Telex úgy tudja, hogy ugyan a két baloldali párt országos választási együttműködése alapján az MSZP és a Párbeszéd nem indít egymás ellen jelölteket már az előválasztáson sem, Pécsen nem sikerült megegyezni, Mellár indulását erősen ellenezte a szocialisták helyi szervezete. Így a Párbeszéd Mellárt, az MSZP pedig Bodnár Imrét, Péterffy Attila pécsi polgármester ügyvédjét akarta indítani, és mindkettőjüket regisztrálták is az előválasztás jelöltjeként. Így viszont végül Bodnár lehet az MSZP-P közös jelöltje. Mindkét portál kereste Mellárt, akit egyelőre nem tudtak elérni. 

Érdekesség, hogy a Szabad Pécs meg nem erősített információja szerint elképzelhető, hogy Mellár vissza is vonta a visszalépését. Ehhez hasonló információ a Magyar Hanghoz is eljutott.

A baloldali pártszövetség jelöltjén túl indul még az előválasztáson a Baranya 1-es körzetben a momentumos Nemes Balázs, akit a DK is támogat.