Előzetesbe került a benzinkúti tankolóra támadó férfi

Előzetesbe került a benzinkúti tankolóra támadó férfi

Benzinkút (Fotó: pixabay.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a támadót, aki vasárnap délben egy budapesti, IX. kerületi benzinkúton rontott rá egy éppen tankoló férfira, majd pénzt követelt tőle – közölte lapunkkal a Fővárosi Törvényszék. Mivel ellenállt, a támadó, M. Martin gyomorszájon vágta a férfit, később dulakodtak is. Noha a támadó két társával érkezett a benzinkútra, a dulakodásba ők nem kapcsolódtak be, eloldalogtak.

A benzinkútról zsákmány nélkül távozó M. Martint még aznap elfogták a benzinkút közelében – erről a Budapesti Rendőr-főkapitányság számolt be. A rendőrség a rablás kísérlete miatt előállított 23 éves gyanúsított előzetes letartóztatását is kezdeményezte, mivel nem először került összeütközésbe a törvényekkel. Büntetett előéletű, jelenleg is több büntetőeljárás van ellene folyamatban többek közt vagyon elleni bűncselekmények, kábítószer birtoklás, valamint garázdaság vétsége miatt. Eddig is bűnügyi felügyelet alatt állt, Budapestet csak külön engedéllyel hagyhatta el, és a rendőrségen is naponta kellett jelentkeznie. Mivel ezek sem tartották vissza az erőszakos pénzszerzési kísérlettől, a bíróság csak az előzetes letartóztatással látta megelőzhetőnek a bűnismétlést.

A Pesti Központi Kerületi Bírság ugyanakkor a bizonyítás megnehezítésének veszélyét nem állapította meg. Emiatt az ügyész, a letartóztatás elrendelése miatt pedig a gyanúsított és a védője fellebbezett.

Meghallgatásán a támadó egyébként azt állította, hogy segédmunkásként havi 250 ezer forintot is megkeres, de ez a bíróságon nem nyert bizonyítást. Továbbá az is kiderült M.-ről, hogy ismerősöknél húzta meg magát, hajléktalan életmódot folytatott

A rablás kísérlete 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztés kiszabásával büntetendő.