Eltemették Bogdán Lászlót, Cserdi polgármesterét

Eltemették Bogdán Lászlót, Cserdi polgármesterét

Bogdán László (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több ezer ember kísérte végső útjára pénteken délelőtt Bogdán Lászlót, Cserdi polgármesterét a négyszázfős baranyai falu temetőjében. Videó- és fényképfelvételt – a család kérését tiszteletben tartva – nem készítettünk – írta beszámolójában a Szabad Pécs.

Pénteken délelőtt temették el a nem egészen négyszázfős kis baranyai falu volt polgármesterét a falu főutcájáról nyíló, egy pici dombon lévő, kifejezetten szép helyi temetőben. A katolikus, koporsós gyászszertartáson és az azt követő temetésen a Szentlőrinc mellett, Pécstől 15 kilométerre fekvő Cserdiben több ezren voltak. Legalább ötször, de akár tízszer annyian is, mint amennyien a faluban laknak – olvasható a beszámolóban. „Igazából nehéz volt megítélni: a kocsisor nem csak a falu főutcájának két oldalán húzódott végig és a két nagy külső parkolóban is, de a Cserdibe vezető út mellett is, bőven a településtáblán túl is.”

– Bogdán László holttestére a múlt kedden hajnalban találtak rá. Az elsődleges hírek arról szóltak, hogy önkezével vetett véget az életének, és ezt látszik alátámasztani az, hogy a rendőrség nem nyomoz a haláleset miatt, hanem közigazgatási eljárásban vizsgálja az esetet – emlékeztetett a Szabadpécs.hu.

Bogdán László gyászmiséjét Nyúl Viktor, a Pécsi Egyházmegye pasztorális helynöke celebrálta. A szertartás külső helyszínen, a temető közelében mára felállított, ácsolt emelvénynél történt. A búcsúztató és a a hagyományos katolikus szertartás is visszafogott, méltóságteljes és emelkedett volt. A sírnál az egyik legismertebb és legelismertebb cigány folkegyüttes, a Kalyi Jag adott elő két cigány siratót.

A szertartás végeztével, miután több száz, akár egy-két ezer ember is elhagyta a temetőt, még mindig sokan, több százan voltak a sír közelében, körülvéve az elhunyt sírhelyét és a legközvetlenebb hozzátartozókat.