Eltiltották Jakab Pétert, hogy önálló arculatot építsen

Eltiltották Jakab Pétert, hogy önálló arculatot építsen

Jakab Péter és A nép pártján Facebook-oldal

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megtiltotta a Jobbik frakciója július 18-i ülésén, hogy a tagok a jövőben önálló arculatot használjanak – közölte a párt sajtóosztálya az Index kérdéseire válaszul.

„A Jobbik parlamenti frakciója a tegnapi nap folyamán határozatot hozott a párt frakciótagjainak, képviselőinek arculathasználatáról. A döntés értelmében a jövőben képviselőink csak a párt arculati elemeivel, logójával ellátott anyagokkal dolgozhatnak, amelyben nincs is semmi meglepő, hiszen egy közösség vagyunk, közös célokkal” – írták a kedden kelt válaszlevélben.

A döntés egyértelműen Jakab Péter lemondott pártelnöknek szól, hiszen ő kezdte el A nép pártján szlogent használni, közösségi oldalán már csak ezt használta, a Jobbikra nem utalt semmi sem. Ennek ellenére Jakab még kedden és szerdán is saját logójával osztott meg tartalmakat a Facebook-oldalán.

Sőt, mint a Magyar Hang észrevette, A nép pártján néven egy Facebook-oldal is indult (a Zöld válasz nevű oldal átnevezésével), mely a közös szlogen mellett Jakab Péter arcképét használja, jórészt az ő posztjait osztja meg, illetve a volt pártelnök meg is köszönte az oldal több mint 10 ezer kedvelőjének, hogy követik az oldalt.

Jakab Péter június 8-án mondott le a Jobbik elnöki posztjáról. A frakció vezetését akkor még megtartotta. A megismételt tisztújításon az általa támogatott Földi István vereséget szenvedett Gyöngyösi Mártonnal szemben. Múlt pénteken pedig leváltották a frakció éléről.

Címkék: Jobbik, Jakab Péter