Eltűnt a Fidesz plakátja, amely miatt az LMP-s Csárdi Antal bejelentést tett

Eltűnt a Fidesz plakátja, amely miatt az LMP-s Csárdi Antal bejelentést tett

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Eltűnt a Belvárosi Színház homlokzatáról a Fidesz „Gyurcsány-show-s” plakátja, amely miatt az LMP-s Csárdi Antal bejelentést tett nemrég. A képviselő szeretné tudni, hogy milyen eljárás folyt az ügyben, milyen határozat született, például kapott-e a jogsértésért bírságot a plakát kiadója, a Fidesz, illetve pártigazgatója, Kubatov Gábor.

A Fidesz külön törvényt alkotott a településkép védelmében elvileg azért, hogy a városképet oda nem illő óriásplakátok ne csúfítsák el. Ehhez képest a „csatlósszervezetei” most egy műemlékre tettek fel egy, a kormány rendeletében meghatározott maximális méretnél háromszor nagyobb plakátot – írta még múlt héten Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képviselője, aki úgy vélte: a plakátok kihelyezése vizuális városkép szennyezés, amely sérti törvény rendelkezéseit.

A plakát a Fidesznek az a politikai reklámja, amely Karácsony Gergelyt, a háta mögött pedig Gyurcsány Ferencet, Dobrev Klárát és Jakab Pétert ábrázolja az alábbi felirattal: „A Gyurcsány Show - Ne adjunk a bukott műsornak újabb esélyt!”. – Az még csak hagyján, hogy mennyire durva vizuális városké- szennyezés ez, illetve mennyire hazug, de még ráadásul illegális is az egész – minősítette az esetet Csárdi Antal, aki a Fővárosi Kormányhivatalhoz fordult, bár azt jelezte, hogy nem nem lepi meg a hivatal hallgatása, mivel annak a vezetője Sára Botond, a VIII. kerület volt fideszes polgármestere.

Szerdán viszont már arról számolt be online bejelentkezésben az LMP országgyűlési képviselője, hogy eltűnt a Belvárosi Színház homlokzatát teljes szélességében elfedő óriásplakát. A képviselő szerint ez a bejelentés eredménye. – Elégedett vagyok azzal, hogy sikerült megakadályozni, hogy tovább rombolják a városképet, másrészt szeretném látni az eljárás eredményét. A kormányhivatal köteles nyilvánosságra hozni a határozatot. Mindenkinek látnia kell, hogy kiszabott-e a felelős kiadóra bírságot a kormányhivatal, és hogy ez az ország végre nem következmények nélkül működik. Nyakunkon a kampány, és senkinek nem érdeke országban, hogy a gyűlöletkeltés és az utálkozás olyan szintre legyen emelve, ahogyan ezt a Fidesz megpróbálja megvalósítani – mondta a képviselő.

Címkék: Csárdi Antal, plakát

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Ki lesz a nyerő? – Magyar Hang-ajánló

Támogasson minket!

Keresés

Csatlakozzon hozzánk Patreonon

Árnyék podcast – Bántalmaz a kormányom