Elutasították a feljelentést, nem emelnek vádat Borkai Zsolt ellen

Elutasították a feljelentést, nem emelnek vádat Borkai Zsolt ellen

Borkai Zsolt, Győr újraválasztott polgármestere a győri városházán tartott sajtótájékoztatóján 2019. október 15-én. A Fidesz helyi szervezetének elnöke bejelentette, hogy kilép a pártból (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bűncselekmény hiányában elutasította a Szabó Tímea, a PM országgyűlési képviselőjének tavalyi feljelentését a a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség. Az ellenzéki politikus arra hivatkozva tett feljelentést, hogy Borkai Zsolt, a botrányos körülmények között távozott győri polgármester, hivatali kötelességét megszegve, a fia részére nyújtott anyagi előny ellenében az Audi-gyár helyi ipari parkkal határos földterületeken való bővítéséről információt szolgáltatott egy vele a magánéletben is kapcsolatban álló személynek, aki így az adott területet felvásárolta, majd a győri önkormányzat közreműködésével történt átminősítésüket követően továbbadta az Audi magyar leányvállalatának.

Polt Péter legfőbb ügyész Tordai Bence, a PM országgyűlési képviselőjének kérdésére adott válasza szerint az Audi-gyár bővítésének ügyében még nyomoz a rendőrség vagyon elleni és hivatali bűncselekmények miatt, gyanúsítottat azonban egyelőre nem hallgattak ki. Polt Péter hozzátette, az ügyészségnek csak felügyeleti jogköre van, az irányítást csak akkor ragadhatja magához, ha a gyanúsítottak vizsgálata véget ért. A kihallgatásig tartó felderítési szakaszban a nyomozó hatóság dolga kideríteni, történt-e bűncselekmény.

A győri telekügyet a Hvg tárta fel korábban részletesen.