EMA-szakértő: van kapcsolat az AstraZeneca vakcinája és a vérrögképződés között

EMA-szakértő: van kapcsolat az AstraZeneca vakcinája és a vérrögképződés között

Zsákai Zsolt háziorvos az oxfordi AstraZeneca koronavírus elleni vakcináját készíti elő kaposvári rendelőjében 2021. március 18-án (Fotó: MTI/Varga György)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) egyik vezető tisztviselője szerint kapcsolat van az AstraZeneca koronavírus elleni oltása és a vérrögképződés között – írta az AFP, amit a HVG.hu vett észre.

Marco Cavaleri az olasz Il Messaggero lapnak adott interjúban úgy fogalmazott: a véleménye szerint már kimondható, hogy a nagyon ritka trombózisos esetek „kapcsolatban vannak a vakcinával”, de még nem tudják, pontosan mi okozza a reakciót. Megjegyezte: tény, hogy főleg fiatal beoltottak között magasabb az agyi trombózis esetszáma, mint várnák.

Cavaleri arra is utalt, hogy az EMA a következő órákban meg fogja erősíteni, hogy van kapcsolat a vakcina és a vérrögképződés között.

Legutóbb a brit hatóságok számoltak be arról: 18 millió AstraZeneca-oltásból 7 halállal végződő esetet vizsgálnak.