Emberi mulasztás állhat a halálos metróbaleset hátterében

Emberi mulasztás állhat a halálos metróbaleset hátterében

Az áramvezető síneket hegeszti egy szakember az Ecseri út metróállomáson az M3-as metró felújítás alatt álló déli szakaszán 2020. május 13-án (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mint lapunk is beszámolt róla, halálos baleset történt a 3-as metró felújítási munkálatai közben Budapesten, a Corvin-negyed megállónál pénteken. A BRFK közleménye szerint eddig tisztázatlan körülmények között egy szerelőkocsi elsodort egy alagútban tartózkodó munkást. A férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A munkahelyi balesetben más is megsérült. 

A Blikk információi szerint akár emberi mulasztás is okozhatta a balesetet. A lapnak nyilatkozó volt alkalmazott elmondta, hogy két hónapot dolgozott a metrófelújításon, de a nem megfelelő munkabiztonság miatt távozott. A volt csőszerelő jól ismerte az elhunyt villanyaszerelőt. Állítása szerint egy most is ott dolgozó kolléga azt mondta neki, hogy rosszul rögzítették a szerelőkocsikat, és azok ezért szabadultak el.

Ez a mozdonyvezető és a munkások feladata lett volna. A szerelőkocsik akár 100 kilométeres sebességre is felgyorsulhatnak. Valójában nem egy, hanem két kocsi szabadult el. Egy másik szakértő szerint épp ott kapcsolták le a kocsikat, ahol lejtő kezdődik a pályában, azok ezért szabadulhattak el. A balesetben megsérült két másik személy még aznap hazamehetett a kórházból.