Emberrablás: Szamurájkarddal fenyegették az áldozatokat

Emberrablás: Szamurájkarddal fenyegették az áldozatokat

Rendőr és rendőrautó (Fotó: Rendőrség)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tavaly júniusban egy 31 és 47 éves férfi egyikük kecskeméti otthonába csalta 44 éves ismerősüket, hogy egyikük vélt tartozását követeljék. Hogy hatásosabb legyen a felszólítás, először bántalmazni kezdték, majd szamurájkarddal fenyegették, hogy rendezze tartozását – írja a Police.hu.

Az áldozat a fegyveres fenyegetés miatt nem tudta elhagyni a lakást, ezért a vele érkezett, és a ház előtt várakozó fiatalkorú társa mit sem sejtve utánament, ahol látta, amint ismerősét bántalmazzák. A támadók őt is karddal fenyegették azonban egy óvatlan pillanatban sikerült elszökniük.

A fiatalabb támadó a közeli benzinkútnál utolérte az idősebb férfit, földre teperte, és értékeitől is megszabadította, majd elmenekült. A sértettek erlőször haza-, majd a közeli rendőrőrse mentek, ahonnan kórházba szállítottak a sérült férfit.

A kecskeméti rendőrök a bejelentést követően azonnal a helyszínre mentek, ahol elfogták a két férfit. Velük szemben – őrizetbe vétel mellett – személyi szabadság megsértése miatt indítottak nyomozást, amelynek átminősítését követően tavaly már emberrablás miatt indított büntetőeljárást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság. A rendőrök a nyomozást a napokban befejezték és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek.