Emelkedett az elhunytak száma, 181 koronavírusos beteg vesztette életét

Emelkedett az elhunytak száma, 181 koronavírusos beteg vesztette életét

Védőfelszerelést viselő orvos az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályán 2020. december 11-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elmúlt 24 órában 4153 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel összefüggésben 181 többségében idős, krónikus beteg veszette életét – derült ki a járványügyi tájékoztatás céljából felállított kormányzati honlap vasárnapi közleményéből. A tájékoztatás szerint ezzel 280 400 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, míg az aktív betegek száma 192 683 fő. Eddig lassan hétezernél jár a járvány áldozatainak száma, 6965 fő hunyt el a kór következtében.

A Koronavirus.gov.hu adatai szerint 7646 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 606-an vannak lélegeztetőgépen. Az aktív fertőzöttek 18, az elhunytak 21, a gyógyultak 23 százaléka budapesti. Jelenleg 80 752 fő gyógyult fel a betegségből.

A vasárnapi beszámolóban is kiemelik, a veszélyhelyzettel kihirdetett védelmi intézkedéseket a kormány további egy hónapig meghosszabbította, tehát január 11-ig fennmarad a jelenlegi kijárási tilalom és a többi védelmi intézkedés. A karácsonyi ünnepekre vonatkozó szabályokról december 21-én lesz döntés, az esti kijárási tilalom szilveszterkor is életben lesz. Azt is közölték: „mától a kormány felfüggesztette az idősek vásárlási idősávját, hogy a karácsonyi bevásárlások idején ne legyen tumultus az üzletekben”.

Ugyancsak kiemelték, hogy a kormány mindent lehetséges külföldi vakcináról tárgyal, és elindult a Vakcinainfo.gov.hu honlap, ahol már lehet jelezni az igényeket a védőoltásra.