Energiaválság: Bordány kisebb utcáin éjfélkor lekapcsolnák a közvilágítást

Energiaválság: Bordány kisebb utcáin éjfélkor lekapcsolnák a közvilágítást

Képünk csak illusztráció! Egy hagyományos nátriumlámpa és egy energiatakarékos LED fényforrás fekszik a földön a hódmezővásárhelyi Ormos Ede utcában. A városban uniós támogatással összesen 750 millió forintból korszerűsítik a közvilágítást. (MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A háromezerháromszáz lelkes, Szegedtől úgy 15 kilométerre fekvő település szeptemberi képviselői ülésén döntöttek arról, hogy a korábbi, nátriumos és kompakt fénycsöves lámpatesteket LED-es fényforrásra váltják. Erre azért is szükség van Bordányban, mert az eddigi négyszázezer forintos helyett egy több mint egymillió-nyolcszázezer forintos villanyszámlát kaptak, és a közműcéggel kötött szerződés év végi lejárta után ez még magasabb is lehet majd – írta meg a Szegeder.hu a község honlapja alapján.

Az is felmerült, hogy éjfél és hajnali négy óra között inkább lekapcsolnák a közvilágítást a faluban. Ezt végül annyiban finomították, hogy a szolgáltató csak az úgynevezett trafókörzetekben kapcsolja le a világítást. Így a főúton és a falu fontosabb részein marad a fény, a kevésbé frekventált helyeken viszont sötét lenne éjféltől hajnalig. 

Hogy az önkormányzat ezt mikortól vezetné be, arról nem írnak.

Mint arról korábban többször beszámoltunk, az önkormányzatok különböző kényszerintézkedésekkel készülnek a téli időszakra, van, ahol uszodákat, sportlétesítményeket zárnak be, van, ahol a karácsonyi díszkivilágításról mondanak le, és van, ahol ezek szerint a közvilágításról is.