„Engem keresnek, megadom magam”

„Engem keresnek, megadom magam”

Az elfogás pillanatai (Forrás: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Másfél éven keresztül sikerült bujkálnia a rendőrök elől egy férfinek, aki még 2020-ban hamis koronavírus-tesztekkel csalt ki pénzt emberektől. A szülei lakásán fogták el a napokban.

Az ügy még 2020-ban kezdődött, amikor a 47 éves férfi két társával közösen online felületeken hirdette a PCR-tesztjét, pedig azok hamisítványok voltak. A nyomozók összesen 257 hamis tesztet foglaltak le és 132 sértettet azonosítottak be, illetve megállapították, hogy a trió által okozott kár meghaladja a 7 millió forintot. Mindhármukat gyanúsítottként hallgatták ki, azonban amikor később ismét meg kellett jelenniük a rendőrségen, már csak ketten mentek el. B. Iván Tamás elérhetetlenné vált, és bujkálni kezdett, nem vonult be a veszprémi börtönbe sem, ahol kényszerítés miatt jogerős börtönbüntetését kellett volna megkezdenie.

A nyomozók többször is keresték a veszprémi lakcímén, illetve a házával ikerkapcsolatban álló másik ingatlanban is, ami a szüleié volt, de nem találták. Másfél évig sikerült bujkálnia, ennek múlt héten lett vége. Az ügyben a fordulópontot az hozta el, hogy a keresésébe bekapcsolódtak a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda célkörözési fejvadászai is, ráadásul a férfi sem volt már annyira óvatos. A rendőrök egyik hajnalban egyszerre jelentek mind a férfi bejelentett veszprémi lakcímén, mind a szomszéd ingatlanban. Utóbbiban, vagyis szülei házában találták meg végül a rendőrök. Ahogy látta esélye sincs menekülni, feltartott kézzel lépett az egyenruhások elé, s csak annyit mondott: „Engem keresnek, megadom magam”.

A férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd az egyenruhások átszállították a veszprémi büntetés-végrehajtási intézetbe, ahol megkezdte jogerős börtönbüntetésének letöltését.