Enyedi Zsolt: Palkovics a CEU elüldözésekor a szöges ellentétét mondta annak, mint most, a Fudan Egyetem fogadásakor

Enyedi Zsolt: Palkovics a CEU elüldözésekor a szöges ellentétét mondta annak, mint most, a Fudan Egyetem fogadásakor

Enyedi Zsolt (Fotó: CEU)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Enyedi Zsolt politológus-szociológus, a CEU professzor a Facebookon közzétett bejegyzésében emelte ki, hogy a kormány milyen kétszínűen viszonyul a külföldről érkezett egyetemekhez, attól függően, hogy az érdekeinek megfelel-e vagy sem a magyarországi működésük.

A CEU és a Fudan ügyében (sok egyéb mellett) az is közös, hogy mindkét terv végrehajtásában központi szerep hárul a megbízható Palkovics Lászlóra. Négy évvel ezelőtt – emlékeztet Enyedi – azt mondta, hogy akkor van helye külföldi egyetemnek Magyarországon, ha az olyan programokat hoz be amelyek nálunk hiányoznak. „Ezzel indokolta, kacifántos módon, a külföldi kampuszt mint követelményt."

Most viszont Palkovics László miniszer olyan törvényjavaslatot nyújtott be, amely szerint külföldi egyetem akkor jöhet Magyarországra, ha hajszálra ugyanazt tanítja, amit már nálunk is tanítanak.

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Keresés

Csatlakozzon hozzánk Patreonon

AZ ÉLET MEG MINDEN PODCAST – Sajó Tamás

Árnyék podcast – Mikor lépünk ki az EU-ból?