Enyhe fölényben van a Fidesz-KDNP a Publicus szerint

Enyhe fölényben van a Fidesz-KDNP a Publicus szerint

Márki-Zay Péter és a fideszes propaganda (Fotó: Márki-Zay Péter Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csak kicsivel vezet a Fidesz-KDNP az Egységben Magyarországért ellenzéki szövetséggel szemben, ugyanakkor magas a bizonytalanok aránya. A Publicus Intézet friss közvélemény-kutatását az Azonnali szerezte meg.

A megkérdezett szavazók 34 százaléka karikázza a Fidesz-KDNP-t, 32 százalékuk pedig az Egységben Magyarországért ellenzéki szövetséget az április 3-án tartandó parlamenti választáson. Hasonlóan szűk a jelenlegi kormánypártok előnye azok között, akik biztosan részt vesznek a szavazáson: 41 százalékuk választja majd a Fidesz-KDNP-t, 39 százalékuk pedig az ellenzéki összefogásra szavaz majd.

A felmérés szerint a Mi Hazánk 2 százalékra számíthat az összes megkérdezett és a biztos szavazók között is. A Magyar Kétfarkú Kutyapártot az összes megkérdezett mindössze egy százaléka nevezte meg, a szavazáson biztosan részt vevők körében azonban 2 százalék azok aránya, akik az MKKP-ra szavaznak majd.