Enyhe tünetekkel, láz nélkül vészelte át a koronavírust a márciusban oltott fideszes képviselő

Enyhe tünetekkel, láz nélkül vészelte át a koronavírust a márciusban oltott fideszes képviselő

Becsó Zsolt fideszes képviselő felszólal a 2020-as költségvetés vitáján az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. június 20-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A hír igaz, covidos lettem – számolt be erről közösségi oldalán Becsó Zsolt fideszes parlamenti képviselő, akinek szerdán jár le hatósági házi karanténja. Mint írta, a tünetek jelentkezése után (orrfolyás, szaglás és ízlelés elvesztése) kórházba ment, majd pozitív mintavételt produkált, vettek tőle vérvételt, CT-vizsgálatot végeztek rajta, infúziós kezelést kapott. – A salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban szakértelem, empátia, jól érezhető és látható profi szervezettség. Az első vizsgálat után 4 órával később pedig elkezdődött a karantén, gyógyszeres kezelés, sok folyadék és pihenés. A 10 nap során a tünetek enyhék voltak, láz és köhögés elkerült – írta.

Azt is kifejtette: meggyőződése, hogy az enyhe lefolyásban döntő szerepet játszott az a tény, hogy március elején megkapta az első oltást az AstraZeneca vakcinájából. – Én mindig is oltáspárti voltam és már csak a saját példámból is kiindulva arra biztatók mindenkit, hogy vegye fel az oltást. Az oltás megakadályozza, hogy súlyosabb tünetek alakuljanak ki és így a saját családunk is nyugodtabban vészeli át a covidos időszakot. Az oltás életet ment! Vigyázzunk egymásra a jövőben is, mert a vírus nem válogat. A munkát holnaptól folytatom! – írta.

Nemrég tért vissza a koronavírus miatt lélegeztetőgépre kerülő KDNP-s Aradszki András a parlamentbe, akinek 5 hónapos rehabilitációra volt szüksége a betegséget követően, járnia is újra kellett tanulni. A legutóbbi hírek szerint sajnos viszont még mindig lélegeztetőgépen van a fideszes Bányai Gábor képviselő, aki ugyan már nem koronavírusos, de a betegség akkora károkat okozott a szervezetében, hogy még lélegeztetésre szorul.