Épületek gyulladtak ki Óbudán

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Cikkünket frissítjük!

Az előzetes értesülésekkel szemben nem három, hanem öt lakóépület tetőszerkezete gyulladt ki Óbudán, a Kunigunda útján, a Dinamó utca sarkához közel – erősítette meg az Index olvasóinak észrevételét a Katasztrófavédelem

A tűzoltóság nagy létszámban vonult ki, és másfél óra elteltével már sikerült megfékezniük a tüzet, amely ezután már nem terjedhet tovább. 

Korábban arról számolt be a katasztrófavédelem, hogy három egymás melletti épület ég. Kolozsi Péter azt mondta, hogy a vezetéket, amely a földön fekszik, áramtalanítani kell, ami jelentősen nehezíti a nagy erőkkel kivonuló tűzoltók munkáját. A legfontosabb feladat a tűz körülhatárolása – jegyezte meg a helyettes szóvivő. A körülmények tisztázására tűzvizsgálati eljárást indítottak – közölte Kolozsi Péter.

A szóvivő később az Indexnek azt mondta, sikerült az áramtalanítás, így könnyebb az oltás. Személyi sérülés nem történt.

Többen arról számoltak be, hogy nagy robbanást is hallottak, egy ideig áram sem volt több kerületben. Az Indexnek többen azt mondták, hogy a robbanás a Budai Fűtőerőműnél történt, de a katasztrófavédelemnek nincs információja arról, hogy az erőművet is érintené a tűz.