Erdőkertesen sem lesz tűzijáték augusztus 20-án

Erdőkertesen sem lesz tűzijáték augusztus 20-án

Tűzijáték a Duna felett Budapesten az államalapítás ünnepén, Szent István napján 2021. augusztus 20-án. MTI/Máthé Zoltán

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Tudom, hogy sokan szeretik az augusztus 20-i rendezvénynek ezt az elemét, de gazdasági és egyéb szempontokat figyelembevéve, képviselőtársaimmal egyeztetve az a döntés született, hogy az idén az ünnepséget követően nem lesz tűzijáték Erdőkertesen. Az önkormányzat a tűzijátékra szánt összeget kiegészíti, és 70 erdőkertesi család gyermekének iskolakezdését támogatja” – írta Pásztor László erdőkertesi polgármester a Facebookon, miután kikérték a lakosok véleményét az augusztus 20-i tűzijáték megtartásáról.

Az elmúlt napokban több önkormányzat is jelezte, hogy az augusztus 20-i tűzijáték árát inkább a rászorulók segítésére költi. Erdőkertes mostani döntésével olyan településekhez csatlakozik, mint például Szeged, Pécs, Siófok, Miskolc, Fót, Sümeg, Szentes vagy Székesfehérvár, amelyek a nehéz gazdasági helyzetre hivatkozva fújták le a látványosságot. 

Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely is ezt támogatná, ám a budapesti ünnepségeket a kormány tervezi, amely kitart amellett, hogy Európa legnagyobb tűzijátéka legyen idén a magyar fővárosban. Csak a rakétákra több mint egymilliárd forintot költöttek.