Érkezik az év első tartós hőhulláma

Érkezik az év első tartós hőhulláma

Egy fiú játszik a hőségben a fővárosi Szabadság téri szökőkútnál 2019. augusztus 12-én (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A most éjszaka átvonuló hidegfrontot követően vasárnapra néhány fokot visszaesik ugyan átmenetileg a hőmérséklet, ezt követően azonban tartós és jelentős melegedésre kell számítani – erre hívta fel a figyelmet a Facebook oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az előrejelzés szerint vasárnap hajnalban 11 és 20 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet és napközben többnyire 22-27 fokig melegszik a levegő.

Ezt követően azonban tartós és jelentős melegedésre kell számítani. Azt írták, hogy a jövő héten napos, az ország döntő részén csapadékmentes idő valószínű, és szerdán már általában 30, míg a hétvégén 35 fok közelében alakul a hőmérséklet országszerte. Azt is megjegyezték, hogy a 35 fok közeli értékek miatt az is előfordulhat, hogy akár a napi melegrekordok megdőljenek, amelyek június 20-a (jövő vasárnap) körül 37 fok környékén alakulnak.

(MTI)

Címkék: időjárás, hőhullám