Eső és hó egyaránt jöhet

Eső és hó egyaránt jöhet

Behavazott erdő a Zala megyei Nagybakónak közelében 2021. december 9-én (Fotó: MTI/Varga György)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szombaton átmenetileg elvékonyodik a felhőzet, hosszabb-rövidebb napos időszakokra számíthatunk, délutántól azonban dél felől ismét felhősödés kezdődik – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. Az általuk kiadott szöveges figyelmeztető előrejelzés szerint szombat reggelre a csapadékzóna kelet felé távozik, de napközben az Északi-középhegységben (Mátra, Bükk) hózáporok még előfordulhatnak, melyekből további lepel-2 cm hó összegyűlhet a magasabb hegycsúcsokon. 

Napközben az északkeleti részeken elvétve lehet zápor, a hegyekben hózápor, kora estétől dél felől újabb csapadékzóna érkezik. Jobbára mérsékelt marad az északkeleti, keleti szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +10 fok között valószínű. Az északkeleti tájakon lesz a hidegebb, míg délkeleten a melegebb.

Az Időkép orvosmeteorológiája szerint marad a kettős fronthatás, emiatt sokaknál jelentkezhet fejfájás, keringési problémák, vérnyomás-ingadozás, emellett alvászavarok, emésztési problémák is felléphetnek.

Délután dél felől újabb csapadékmező érkezik, a nyirkos, csapadékos időjárás miatt felerősödnek a kopásos és gyulladásos jellegű ízületi bántalmak.

Címkék: időjárás