Eső nélküli napsütés vár ránk hétfőn

Eső nélküli napsütés vár ránk hétfőn

Napsütés (Fotó: Pixabay.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Napos időre számíthatunk kevés fátyolfelhővel, csapadék nélkül hétfőn – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése. A délkeleti, déli szél többnyire mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között valószínű.

Az Időkép szerint miután reggel hűvös lesz, emiatt átmenetileg felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak, napközben pedig a gyors melegedés okozhat a melegfrontra fokozottan érzékenyeknél enyhe migrént, vérnyomás-ingadozást. A középső országrészben feltámad a délkeleti szél, ez ingerlékenységet, nyugtalanságot válthat ki. A napos, őszi időben azonban érdemes minél több időt a szabadban tölteni.

Ugyanakkor az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből – amelyet az MTI-nek juttattak el vasárnap – kiderül: bár a hét elején sok lesz a napsütés és marad a meleg, a hét második felében csapadékosabb idő várható. A hétvégére hűl is az idő, egyre inkább 20 fok körül alakulnak a maximumok.