Eső, zápor, szél: nyakunkon a hidegfront

Eső, zápor, szél: nyakunkon a hidegfront

(Fotó: Vidar Nordli-Mathisen/Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kedden túlnyomóan borult lesz az ég, majd kora délutántól délnyugat felől határozottan csökkenni kezd a felhőzet, így a Dunántúlon már néhány órára kisüthet a nap – jelenti az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Országszerte várható eső, zápor, a csapadékzóna napközben fokozatosan északkelet felé helyeződik, mindeközben gyengül, késő este az északkeleti határt is elhagyja.

A délkeleti szél mind nagyobb területen átmenetileg északnyugatira fordul, és sokfelé lesz élénk, néhol erős is.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 14 fok között alakul, de délen, délkeleten ennél enyhébb, míg a csapadékos északi, északkeleti tájakon hűvösebb is lehet.

Erős hidegfronti hatásra számíthatunk, emiatt felerősödhetnek a görcsös, valamint a kopásos eredetű ízületi panaszok, illetve fejfájás is jelentkezhet. Megterhelő nap vár a szív- és keringési rendszer betegségeivel élőkre, így ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést – figyelmeztet az Időkép.

A szelesebb tájakon élők ingerlékenységet, nyugtalanságot és fokozódó fejfájást is tapasztalhatnak.

Címkék: idójárás