Esztergomban sem lesz nyilvános szentmise, szertartás virágvasárnap

Esztergomban sem lesz nyilvános szentmise, szertartás virágvasárnap

A bazilika árnyékában. (Fotó: Pethő Tibor/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A koronavírus-járvány miatt nem lesz nyilvános szentmise, szertartás virágvasárnap Esztergomban sem – erről beszélt a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) televíziós referense a közszolgálati M1 csatorna vasárnapi műsorában. Az MTI által is idézett Török Csaba úgy fogalmazott: az ünneplés most „szomorúan rendkívüli”, hiszen nem fogunk együtt ünnepelni. Ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy a természetben rengeteg minden emlékeztet az élet gyönyörűségére.

Ma van virágvasárnap. Jézus Jeruzsálembe történő bevonulásáról emlékezik meg a katolikus egyház. Török Csaba azt mondta: Jézus szamárháton történő bevonulása Zakariás próféta jövendölésének beteljesítése, miszerint Jeruzsálembe bevonul a király, aki békét jön hirdetni. Öt nappal később van nagypéntek, „amikor Krisztus a keresztfán válik igazi királyunkká”.

Vasárnaptól nem tartanak nyilvános misét a katolikus templomokban | Magyar Hang

Több helyről online közvetítik a szertartásokat, és a közszolgálati televízió is sugároz szentmisét vasárnap és ünnepnapokon.