Etikai eljárást kezdeményeztek Jakab Péter ellen

Etikai eljárást kezdeményeztek Jakab Péter ellen

Varga Zoltán Péter (Forrás: Varga Zoltán Péter/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Etikai eljárást kezdeményezett Jakab Péter ellen a Jobbik egyik tagja azután, hogy a pártelnök nyilvánosan bűncselekménnyel vádolta meg helyettesét és a kizárását kezdeményezte.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Jakab Péter állítása szerint Potocskáné Kőrösi Anita elnökhelyettesként utasítani akarta a Jobbik pártalapítványát olyan kifizetések végrehajtására, amelyek anyagilag csődbe vinnék az alapítványt. Emellett a frakciót is vezető Jakab Péter hivatalát utasította állítólag szerződések megkötésére mindenféle jogkör nélkül. Emiatt feljelentést tesz hűtlen kezelés illetve hanyag kezelés kísérlete miatt, egyúttal a párt etikai bizottságánál kezdeményezi Potocskáné Kőrösi Anita kizárását a Jobbikból.

Varga Zoltán Péter, a párt dunakeszi elnöke erre reagálva arról írt, hogy a párt elnöke és frakcióvezetője a viták belső megbeszélése helyett, senkivel sem egyeztetve, jogi bizonyság nélkül, nyilvánosan vádolja meg a párt második emberét. Azt írta, hogy az állításokat ki kell vizsgálni, de éppen a pártelnök állt ki korábban amellett, hogy a párt belső életét, konfliktusait nem az ország nyilvánossága előtt kell folytatni. – Mivel hivatalosan jelenleg is a Jobbik tagja vagyok, így az alapszabályban biztosított jogommal élve a fenti cselekmény miatt a mai napon etikai eljárást kezdeményezek a Jobbik elnökével szemben – közölte.