Etikai eljárást kezdeményeztek Sára Botond ellen

Etikai eljárást kezdeményeztek Sára Botond ellen

Sára Botond (Fotó: a politikus Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Etikai eljárást kezdeményeztek a korábbi józsefvárosi polgármesterrel, Sára Botonddal szemben. A Magyar Kormánytisztviselői Kar Etikai Bizottságának szóló beadványt Csordás Anett jegyzi, aki az ellenzéki előválasztáson a Momentum és a C8 civil egyesület képviselőjelöltje.

Azért indította el a folyamatot, mert Sára Botond jelenleg a fővárosi kormányhivatalt vezeti és ebben a tisztségében – a törvény szerint – „pártatlanul, előítéletektől és pártpolitikai befolyástól mentesen kell ellátnia” a feladatát. Ennek ellenére ugyanakkor – ahogy Csordás Anett írta – „hivatalával összeférhetetlen módon folyamatosan politikai nyilatkozatokat tesz, helyi pártfórumokon vesz részt, és az etikai kódex előírásainak szinte minden pontját megszegi”. Szerinte ezt azért teszi, mert a jövő tavaszi választásokon ő szeretne indulni helyben a parlamenti képviselői posztért a Fidesz színeiben.

Csordás Anett bejelentésében azt írta, hogy „Sára Botond gyakran sértett, bosszúszomjas párpolitikusként valótlanságokat terjesztve, a Facebook-oldalán fizetett kampányt folytat a Józsefvárosi Önkormányzat jelenlegi vezetése ellen, a hatáskörébe nem tartozó kérdésekben is”. Példaként említi egy olyan posztját, amely szerint „A baloldal már hónapok óta pénzeli uniós forrásból a józsefvárosi óvodákban az LMBTQ-propagandát”. A kifogások között szerepel, hogy még tudósítás is született arról, amikor a józsefvárosi Fidesz lakossági fórumán vett részt.