Eucharisztikus kongresszus: megkezdődött a visszaszámlálás

Eucharisztikus kongresszus: megkezdődött a visszaszámlálás

(Fotó: Ambrus Marcsi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy év múlva kezdődik az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK), így ünnepélyes keretek között ma délután elindult a visszaszámlálás Erdő Péter bíboros, Michael August Blume apostoli nuncius és Mohos Gábor püspök, a NEK Titkárság vezetője jelenlétében.

A Szent István-bazilikánál következő egy évben egy óra fogja jelezni, mennyi idő van hátra az eucharisztikus kongresszus kezdetéig. A visszaszámlálás megindulásával megnyílt a lehetőség a regisztrációra is.

„Arra készülünk, hogy nyilvánosan kifejezzük a hitünket és az örömünket. Az öröm forrása pedig maga az Eucharisztia, amelyben Isten tápláló közösséget vállal az emberrel" - fogalmazott köszöntőjében Erdő Péter. A bíboros az esemény utáni sajtótájékoztatón elmondta: a 2020-as katolikus világesemény programjai ingyenesek, de azoknak, akik ülőhelyet is szeretnének kapni, mindenképp érdemes regisztrálniuk.

Az eucharisztikus kongresszus egy nagyszabású nemzetközi rendezvény és programsorozat, amelynek során a kenyér és a bor színe alatt jelenlévő Jézus Krisztust ünnepelik a katolikusok. Magyarországon több mint 80 éve járt utoljára ez az ünnep.

Az új Puskásban indul a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus | Magyar Hang

A majdani Puskás Ferenc Stadionban, egy több tízezer fős misén veszi kezdetét és a Hősök terén fejeződik be a jövő szeptemberi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus. Az előadások, rendezvények otthonául a Hungexpo fog szolgálni, de lesznek misék a Szent István Bazilikában és a Kossuth téren - hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyet a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusok (NEK) Pápai Tanácsának látogatása alkalmából tartottak.

Mohos Gábor püspök köszöntőjében kifejtette, abban bíznak, hogy a NEK nem csupán egy egyhetes programsorozat lesz, hanem már a felkészülés időszakában is megújulást és kezdeményezőkészséget ébreszt, ami a program után tudatosan folytatódik.

„Magyarországnak szerepe van Európa újraevangelizálásában. Tanuságot kell tennünk a szeretet és az eucharisztika bensőséges kapcsolatáról, a párbeszéd fontosságáról más keresztény testvéreinkkel és más vallásúakkal kapcsolatban" - fogalmazott Michael August Blume. Az apostoli nuncius kiemelte: az egyház missziója minden korban és időben, minden történelmi helyzetben folytatódik.

A regisztráció és szállásfoglalás az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra a www.iec2020.hu oldalon lehetséges.