Euronews: Megint rekordbírságot kapott Magyarország az OLAF-tól

Euronews: Megint rekordbírságot kapott Magyarország az OLAF-tól

Az Európai Csalás Elleni Hivatal, az OLAF brüsszeli székháza (Forrás: Google Maps)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Az unió csalás elleni hivatalának (OLAF) éves jelentése szerint Magyarországra szabták ki a legtöbb büntetést az uniós pénzekkel történt csalások miatt 2016 és 2020 között. A korrekció aránya a kifizetések 2,2 százalékát érinti – írja az Euronews.

Összehasonlításképp a lap megjegyezte: az uniós átlag ebben az időszakban 0,29 százalék volt, vagyis Magyarország esetében a bírság összege több, mint hétszerese ennek. És ez az arány háromszorosa a második legrosszabb Bulgária 0,69 százalékos indexének.

Ugyanakkor az előző évekkel összehasonlítva azonban a magyar adatok így is előrelépést jelentenek az Euronews szerint, hiszen tavaly még közel négy százalék volt az ajánlások aránya az összes kifizetéshez képest ötéves átlagban. 

Hozzátették: ahogy az előző években, az OLAF az idén sem árult el részleteket az egyes ügyekről, azokat csak a tagállami hatóságok hozhatják nyilvánosságra, vagyis nem tudni, hogy a 2,2 százalékos korrekciós arány minek köszönthető. 

Címkék: korrupció, OLAF