Európa energiabiztonságáról tárgyalt Macron és Orbán

Európa energiabiztonságáról tárgyalt Macron és Orbán

Emmanuel Macron 2020. november 10-én (Fotó: Facebook/Emmanuel Macron)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor miniszterelnök kedden telefonon egyeztetett Emmanuel Macron francia köztársasági elnökkel – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A két vezető Európa energiabiztonságával kapcsolatos kérdésekről tárgyalt egymással – tette hozzá szűkszavúan a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Lapunk is megírta, hogy az Európai Bizottság által múlt héten javasolt orosz olajembargó legnagyobb ellenzője a magyar kormány, ezért is tett hétfőn villámlátogatást Budapesten Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, hogy meggyőzze Orbánt, de az álláspontok nem sokat közeledtek. 

Az eddig kiszivárgott információk szerint az EU az általánosan elfogadott fél éves átmenet helyett jóval hosszabb időt adhat Magyarországnak, illetve néhány más régiós országnak, és anyagi forrásokat is biztosíthat az átálláshoz.

 

 

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Keresés

Árnyék podcast – A vert sereg