Évértékelő gálát szervez a Tanítanék Mozgalom

Évértékelő gálát szervez a Tanítanék Mozgalom

Törley Katalin és a Tanítanék Mozgalom aktivistái az Országgyűlés üléstermének karzatán

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Többek között Dés László, Nagy Ervin és Tompa Andrea részvételével tart évértékelő gálát január 31-én a Tanítanék Mozgalom – jelentették be a Magyar Hanghoz is eljuttatott közleményükben. Az eseményről élő közvetítést is tartanak majd, így a Facebookon mindenki követheti azt, Alföldi Róbert videóüzenetben fog bejelentkezni.

A közlemény szerint a mozgalom „a gála keretében szeretné kifejezni köszönetét azok felé a pedagógusok felé, akik tavaly is küzdöttek egy modern és igazságos oktatási rendszerért, illetve azon támogatói felé, akik adománnyal, szakértői tanácsokkal vagy egyéb módokon segítették a küzdelmet.” A rendezvényen fellép még Erdős Virág, Kemény Zsófi, Mácsai Pál, Máté Gábor, Pintér Béla, Nyáry Krisztián, Ungváry Krisztián és még sokan mások. 

A Tanítanék Mozgalom szerint az oktatás jövőjéért folyó küzdelem tavaly új szintre lépett, a gálát pedig az „első figyelmeztető sztrájk” évfordulójára szervezik meg. A héten több iskolában is sztrájkolnak a pedagógusok, erről itt írtunk.