Ezt a tíz fővárosi oltópontot tervezik Karácsony Gergelyék

Ezt a tíz fővárosi oltópontot tervezik Karácsony Gergelyék

Karácsony Gergely fõpolgármester érkezik a Fõvárosi Közgyûlés rendkívüli, a koronavírus-járvány elleni védekezés erõsítéséért összehívott ülésére a Városházán 2020. szeptember 14-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tíz új, a rendelőktől, szakrendelőktől független oltópontot hozunk létre a betegszállítást nem igénylő oltandók számára, amelyek működtetését a jogszabályi előírásoknak megfelelően vállalja az önkormányzat – ajánlotta fel újra Karácsony Gergely főpolgármester a Miniszterelnökség államtitkárának küldött pénteki levelében. Vasárnapi Facebook-bejegyzésében meg is nevezte, hol alakítanák ki ezeket az oltópontokat:

1) Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. 4 telephelyén (Gellért fürdő, Lukács fürdő, Pesterzsébeti fürdő, Széchenyi fürdő): 6 oltópont
2) BMSZKI Szabolcs utcai egészségügyi centrumában: 1 oltópont
3) Városligeti Műjégpálya fogadócsarnokában: 1 oltópont
4) Margitszigeti Palackozóüzem Rendezvényközpontban: 1 oltópont
5) V. kerület Városháza Parkban: 1 (mobil) oltópont
6) Újlipót Sport- és Tehetséggondozó Központban: 1 oltópont

A szombathelyi háziorvosok is önkormányzati oltópontokat szeretnének, ahogy arról a Nemény András polgármester úr által nyilvánosságra hozott levél tanúskodik. Most már csak az kellene, hogy a kormányhivatal térjen észhez, és adja meg a szükséges engedélyt. Hogy legyen végre bennük készség és képesség az együttműködésre és az együttérzésre. Budapest is készen áll segítséget adni a kormánynak az oltási program zökkenőmentessé tételéhez és felgyorsításához” – írta a bejegyzésben.

Hozzátette, tájékoztatta az államtitkárt, hogy „a Fővárosi Önkormányzat által felállítandó oltópontok listája összeállt, az oltást végző egészségügyi szolgáltató kiválasztása folyamatban van, a feladatok infrastrukturális és humán erőforrásigényét felmértük, a beszerzéssekkel kapcsolatos előkészítő lépéseket megtettük. A Fővárosi Önkormányzat munkatársai által korábban a tesztelések szervezéséhez fejlesztett időpontfoglaló szoftver adaptálásának szükségességét felmértük, a módosítások programozását megkezdtük.”

„Nincs ellenzéki, meg kormánypárti oltópont, a kormány szálljon le végre a magas lóról, a teljesen megalapozatlan önteltség helyett vegye igénybe az önkormányzatok által kínált segítséget. Vagy adják oda a vakcinát, hogy megoldhassuk magunk” – írta.

Ismert, Budapest már többször felajánlotta, hogy besegít a tömeges oltásba, de a kormány elutasította a felajánlást.