Ezúttal egy volt momentumos politikus igazol a DK-ba

Ezúttal egy volt momentumos politikus igazol a DK-ba

Székely Dániel, Bács-Kiskun megyei közgyűlési képviselő. (Fotó: Székely Dániel Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem ért véget az utóbbi hetekben tapasztalt átigazolási hullám az ellenzéki pártok körében, ezúttal megint a Demokratikus Koalíció (DK) szerzett egy helyi politikust, Székely Dániel személyében.

A Bács-Kiskun megyei közgyűlés független, de az ellenzéki pártok közös frakciójában dolgozó politikusa – aki tavaly lépett ki a Momentum Mozgalomból – Facebook-oldalán azzal indokolta a DK-hoz való csatlakozást, hogy „ez volt az egyetlen párt helyben, melyet független képviselőként megtaláltam az utcákon az emberek közt pultozni és beszélgetni” – így már a korábbi kampányok során összecsiszolódott a DK helyi szervezetével.

Mint megírtuk, a múlt héten Juhász Béla momentumos sződligeti polgármester csatlakozott a DK-hoz. Juhász az átlépéssel kapcsolatban úgy fogalmazott bejegyzésében, hogy „a Demokratikus Koalíció ma a legerősebb és legeurópaibb ellenzéki párt Magyarországon. Az a politikai erő, amely alkalmas és képes a Fidesz-KDNP korrupt és Magyarországot szociálisan, gazdaságilag és politikailag katasztrófába sodró, hazug rendszerének leváltására.”

Néhány nappal Juhász előtt Buzinkay György, a Momentum korábbi szentendrei jelöltje jelentette be, hogy távozik pártjából, és Gyurcsányéknál folytatja. Korábban Bodrozsán Alexandra és Déri Tibor tudatták, hogy a DK frakciójába távoznak. 

Buzinkay távozásakor a Momentum is felsorolta, hogy kik csatlakoztak már őhozzájuk az utóbbi időben, így Stummer János, a Jobbik volt alelnöke és Pálmai Attila, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt politikusa is náluk folytatja. Nemrég pedig a DK szolnoki politikusa, Miskolczi László vált a párt rendes tagjává.

A mostanában az ellenzéki térfélen egyre gyakrabban tapasztalt jelenséggel, azaz a Demokratikus Koalícióba (DK) való átlépésekkel kapcsolatban Facebook-bejegyzést írt Gyurcsány Ferenc.

A DK vezetője ebben „titok” címszóval arról tájékoztatott: „Amikor valamelyik ellenzéki párt politikusa tagnak jelentkezik hozzánk, a beszélgetések végén igyekszem én is találkozni a tagjelölttel. Belenézni a szemébe. Érteni az okokat, az ambíciókat, a gondolat finomságát, mélységét, látni a reakciókat.”