Fábry Sándor: Három fasiszta jellegű kormánypárti televízió van

Fábry Sándor: Három fasiszta jellegű kormánypárti televízió van

Fábry Sándor (Fotó: Fábry Most)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Fábry múlt csütörtökön vetített adásában odaszólt a kormánypropagandának Fábry Sándor – vette észre a 168 Óra. A Fidesszel rokonszenvező humorista a Duna Tv-n futó műsora elején, a monológban ejtett szót többek között az MTVA-ról is. Épp a főzős műsorokról beszélt, amikor átkötötte mondandóját:

„Jaj, ha már a médiaélmények. Szóval komolyan mondom. Tényleg. Most ugye, hogy van ez, hogy M1 meg Echo Tv meg Hír Tv, három fasiszta jellegű kormánypárti televízió van. És van úgy, hogy egy este mind a három helyen elcsípem Kovács kormányszóvivőt, például. És akkor kattintgatsz, hogy kicsit menekülnél, és akkor itt is Kovács, ott is Kovács vagy a rosszabbik változat, Bakondi. Na most, a Bakondinak, ha néha kicsit főzne, az kifejezetten jót tenne. »Nagyon sok migráns, ismét mászik a kerítsen, migránsok, nagyon jó, jaj, kicsit odakap«. Földobna egy palacsintát közben, szóval oldott lenne a dolog.”

Az adást itt lehet megnézni, az idézett rész 06:28-nál kezdődik.

Fábry nem most szúrt oda először az általa támogatott kormánynak. – Attól még, hogy letettem a voksom a mostani kormányzat mellett, nem csukom be a szemem és a fülem. Finoman szólva is ízlésem ellen való a jelenlegi rezsim káderpolitikája, úrhatnámsága, rongyrázása vagy az elszámoltatások elmaradása – ezt még 2016-ban mondta a Blikknek.

2015-ben pedig a Magyar Nemzetnek nyilatkozva beszélt arról, hogy szerinte „jót tenne az országnak, ha a kormányzó politikusok olvasnák a Nemzetet is. A köztelevízió által képviselt ájult kormányfényezés nem szimpatikus a nézőknek, és szerintem nem is hatékony.” Illetve azt is mondta, hogy „aki ezt a migránskérdést pártpolitikai célokra használja fel, az egy disznó”.