Falus András: Legalább annyira fontos a megbízható információ, mint a maszkviselés

Falus András: Legalább annyira fontos a megbízható információ, mint a maszkviselés

Müller Cecília országos tiszti főorvos és Gál Kristóf rendőr alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője megöleli egymást, balról Kiss Róbert rendőr alezredes, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa az operatív törzs utolsó alkalommal megtartott online sajtótájékoztatója után 2020. június 17-én (Fotó: TI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A megfelelő informáltság hiányos, az operatív törzs tájékoztatóinak sokkal átfogóbbnak kellene lenniük. Az emberek bizalma miatt nagyon fontos a tájékoztatás nyitottsága, hitelessége, legalább annyira fontos a megbízható információ, mint a maszkviselés – mondta az ATV Startban csütörtök reggel Falus András immunológus..

Mint mondta, elviekben egyetért a miniszterelnök által bejelentett intézkedésekkel, arról viszont szerinte lehetne vitatkozni, hogy az időzítés helyes volt. A maszkviselés szigorú szankcionáltatása (akár üzletek bezárásával) alkalmas lehet a példa statuálásra, hiszen addig, amíg csak fenyegetés van, az emberek nem veszik komolyan – tette hozzá.

Hozzátette: nagyon nehéz eldönteni a vezetésnek, hogy mikor kell cselekedni, de magánemberként azt gondolja, hogy ezeknek az intézkedéseknek már meg kellett volna történniük.

Arról is beszélt, hogy az osztrák összehasonlítás kapcsán nem minden szám felel meg a valóságnak. Egészségügyi szervezési szempontból minél előbb hoznak meg ilyen döntéseket, annál nagyobb lesz a hatása, mind a szűrések, mind a logisztika, izoláció tekintetében – mondta.

Attól tart, hogy az egészségügyi válság elérhet egy olyan szintet, amikor az utasítások ellenére nem lehet szinten tartania gazdaságot, mert olyan sok ember fog megbetegedni.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.