Fatüzelésre kellene átállni az iskolákban?

Fatüzelésre kellene átállni az iskolákban?

Fatüzelésű kályha (Forrás: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Haladéktalanul mérjék fel az iskolák a gázról fatüzelésre történő átállás mihamarabbi lehetőségét – a Klubrádió által nyilvánosságra hozott, a Belügyminisztériumból származó levél állítólag erre kéri az oktatási intézményeket. A portál szerint a dokumentumot a tankerületek kapták meg.

A Klubrádió megkereste az üggyel kapcsolatban a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnökét, aki elképedt az ötleten. Totyik Tamás azt mondta, hogy egy ilyen átalakítás értelmetlen, és nagyon költséges, mert a fa ugyanolyan drága lesz, mint a gáz. Szerinte így visszatérünk a kincskereső kisködmön világába, ahol majd a gyerekeknek kell fát hordaniuk az iskolába. A PSZ tagjaiban felmerült a gyanú, hogy a Belügyminisztérium azért tarthatta még vissza eddig a tanév rendjének kiadását, mert a téli időszakra szénszünetet terveznek.

Korábban egyébként Hadházy Ákos is nyilvánosságra hozta már ugyanezt a levelet a Facebook oldalán. Akkor azt írta, hogy ez az elképzelés annyira durva lenne, hogy még ő maga is kételkedik benne. Mindenesetre hozzátette, hogy a kormány 12 év alatt semmit sem tett azért, hogy az oroszokon kívül máshonnan is érkezzen gáz, így „Európában mi vagyunk legjobban kiszolgáltatva a diktátornak”. Vagyis egy ilyen óvintézkedés még indokolt is lehetne.