Fegyverrel fenyegette a rendőröket a határon, őrizetbe vették

Fegyverrel fenyegette a rendőröket a határon, őrizetbe vették

Képünk csak illusztráció! Rendőrautó a határkerítésnél (Forrás: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség csoportosan, fegyveresen elkövetett hivatalos személy elleni erőszak, és lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt folytat nyomozást egy török állampolgár ellen – írja a Központi Nyomozó Főügyészség lapunknak eljuttatott közleményében. 

A távfelügyeleti rendszert kezelő rendőrök 2023. szeptember 25-én 9 óra körül észleltek Mórahalom térségében egy kisebb csoportot, amelynek tagjai létrán másztak át szerb oldalról a határkerítésen. A helyszínre irányított két határvadász és egy rendőrjárőr a határkerítések közötti manőverúton akart intézkedni az ott feltartóztatott fiatalkorú férfival és társával szemben, míg harmadik társuk a létra tetején tartózkodott. A megalapozott gyanú szerint a fiatalkorú elővett egy, a ruházatába rejtett működőképes maroklőfegyvert, azt csőre töltötte és tőle 1-2 méter távolságból az intézkedni kívánó rendőrökre fogta – olvasható a közleményben. Eközben a harmadik, szintén ismeretlen személyazonosságú férfi, fiatalkorú társához hasonlóan lőfegyverrel – kerítéshez támasztott létráról Szerbia felől – fenyegette a hivatalos személyeket. Emiatt a rendőri intézkedés meghiúsult, a háromfős csoport vissza tudott jutni Szerbiába. Lövés és személyi sérülés nem történt.

Ugyanebben a térségben 11 órával később 23 illegális migránst tartóztattak fel az egyenruhások, akik között a reggeli intézkedésben részt vevő határvadász felismerte azt a fiatal férfit, aki korábban lőfegyvert fogott rá, ezért kiemelték a csoportból és előállították. A nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, majd gyanúsítottként hallgatta ki a fiatalt, aki tagadta a bűncselekmény elkövetését.