Fejszével érkezett Ungár Péter az Agrárminisztériumhoz

Fejszével érkezett Ungár Péter az Agrárminisztériumhoz

Ungár Péter LMP-s képviselő az Agrárminisztérium előtt a fideszes fejszével (Forrás: LMP/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy narancssárga, Fidesz feliratú fejsze egy tuskóba vágva – ezzel a kompozícióval érkezett az LMP-s Ungár Péter kedden délelőtt az Agrárminisztériumhoz, hogy a fakitermelést megkönnyítő kormányzati rendelet veszélyeiről beszéljen.

Az ellenzéki politikus azt fejtette ki, hogy a kormány a nemrég megjelent új szabályozással megengedte, hogy védett területeken is kitermeljenek fákat, ezt pedig semmilyen szakmai érvvel nem tudta alátámasztani. Ráadásul, amikor valakik felemelték a szavukat, politikai vagdalkozásba kezdtek. Ungár Péter szerint eleve nincs olyan érv, ami miatt tönkre lehet tenni Magyarország természeti kincseit és erdeit. Ha ugyanis a kormány most tönkreteszi az erődket, akkor tönkreteszi az élővilágot, még súlyosabb lesz az aszálykár és a kívánt klímasemlegességünk nemhogy 2050-re, de 2100 sem lesz meg.

Az LMP ezért pénteken délután fél hatra tüntetést szervez az Agrárminisztérium elé, a Kossuth térre. A Facebookon is létrehozott esemény leírásában az szerepel, hogy „minden eszközzel tiltakoznunk kell, mert épp most tervezik tönkretenni a gyermekeink jövőjét!”. Kedd délelőttig egyébként már több mint 43 ezer ember jelezte a közösségi oldalon, hogy érdeklődik a demonstráció iránt, ez persze egyáltalán nem jelenti azt, hogy mindannyian el is mennek rá.