Fekete-Győr András: Először Orbán Viktor adassa be magának az orosz vakcinát

Fekete-Győr András: Először Orbán Viktor adassa be magának az orosz vakcinát

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke (Fotó: Magyar Hang / Halász Nóra)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bő egy hónappal karácsony előtt a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban osztott meg néhány gondolatot a közönségével Fekete-Győr András, a Momentum elnöke.

– Mindannyian érezzük, hogy súlyos állapotok vannak Magyarországon – fogalmazott. – Naponta ezrek fertőződnek meg, és többen halnak meg sajnos nálunk, mint a régió országaiban. A miniszterelnök, Orbán Viktor a heti rádióinterjújában a járvány helyett mégis inkább, szokásához híven, szélmalomharcot vívott Soros Györggyel, a „migránsokkal”, vagy épp az Európai Uniót zsarolta. Naponta százak halnak meg, a miniszterelnöknek mégis az a legfontosabb, hogy tovább lophassa az EU-s pénzeket, és ezért hajlandó bedönteni az uniós költségvetést is – mondta Fekete-Győr.

https://www.facebook.com/watch/live/?v=670211000550461&ref=watch_permalink

A politikus szerint nem kellett volna, hogy idáig fajuljon a járvány helyzet, a kormány azonban a nyarat felkészülés helyett az Adrián töltötte, „luxusjachtokon és magán-repülőgépeken”, miközben Orbán Viktor „több Balatont és kevesebb Adriát javasolt nekünk, a pórnépnek”.

Lélegeztetőgépek tekintetében Fekete-Győr szerint valóban világelsők vagyunk, ahogy „a pofátlanságban is”. – Nem tudunk még egy országról, ahol a kormány a lélegeztetőgépeken lopott volna. A kormánynak a lopáson kívül nem volt terve, ennek köszönhető, hogy ma már szemészek és pszichiáterek küzdenek a koronavírusos betegek életéért – fogalmazott. A kormány ellentmondásos intézkedései között a Momentum elnöke a kaszinók nyitvatartását, és hosszú ideig korlátozások nélkül megrendezett focimeccseket sorolta fel.

A Momentum a vakcina ügyében világos tájékoztatást kér a kormánytól, mert ez 10 millió embert érintő kérdés – mondta Fekete-Győr. – A nemzetközi tesztelési fázisok kihagyásával fejlesztett orosz vakcinát csak akkor vagyunk hajlandók elfogadni, ha az EU hatósága azt jóváhagyta, ellenkező esetben elvárjuk, hogy Orbán Viktor és a kormány tagjai oltassák be magukat először.

A tesztelésről szólva hangsúlyozta, hogy emelni kell a tesztek számát. Szlovákiában most jön a második, teljes lakosságot érintő tesztelési fázis, „mi sehol nem tartunk”, mondta Fekete-Győr. Azt javasolja, hogy az ünnepek alatt ingyenesen teszteljék azokat, akik a családjukhoz látogatnak, hogy ne kelljen két hét karanténnal szembenézniük.

– A kormány a múlt héten mindennel foglalkozott, csak a járvány kezelésével nem. Átírták a választási törvényt, legalizálták a közpénzek ellopását, és közben szándékosan akadályozzák az EU járványkezelését – hangsúlyozta a politikus. – Ideje, hogy hatalomtechnikázás helyett végre az emberéletek megmentésével és a gazdaság megmentésével foglalkozzon a kormány – mondta.