Fekete-Győr András is arra buzdít, mindenki menjen a Fudan-ellenes tüntetésre

Fekete-Győr András is arra buzdít, mindenki menjen a Fudan-ellenes tüntetésre

Fotó: Fekete-Győr András/Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bár a miniszterelnök-jelölti előválasztáson egymással szemben indulnak, de Karácsony Gergellyel közös képet posztolt Facebook-oldalára Fekete-Győr András. A politikus azt írta, a főpolgármesterrel nemcsak Orbán Viktorral szemben szövetségesek, de abban is, hogy a Fudan Egyetem helyett magyar Diákvárost akarnak Budapesten.

Fekete-Győr hozzátette, köszönik, de nem kérnek magyar pénzből „kínai kommunista elitegyetemet.” Magyar pénzből ők a magyar diákok lakhatására, nem pedig a kínai befolyás növelésére” költenének.

„Üzenjük ezt meg az országot a keleti diktatúráknak eladósító Fidesznek – gyertek velünk szombaton tüntetni a Fudan egyetem ellen, a Diákvárosért. Mi ott leszünk!” – írta Fekete-Győr András.

Gulyás Gergely egyébként a csütörtöki kormányinfón azt mondta, a Fudan Egyetem ügye egyelőre még a tervezőasztalon van, semmit nem döntöttek el. A tervek szerint egyébként a budapesti campus két szakaszban épülne meg, a második szakasz pedig 2024-től indulna, ekkor kezdődhet majd meg az oktatás.

Az ellenzék mindenesetre a hétvégén az egyetem terve ellen tüntet Budapesten, az épület tervezett helyszíne körüli utcákat pedig átnevezték többek közt Szabad Hongkong útra, illetve Ujgur mártírok útjára. Gulyás Gergely ezt a kormányinfón gyermekded, de legalább vicces dolognak nevezte.