Fekete-Győr András nyolc nap alatt nyolc nyugati országba utazik

Fekete-Győr András nyolc nap alatt nyolc nyugati országba utazik

Fekete-Győr András bejelenti, hogy elindul a miniszterelnök-jelölti előválasztáson (Fotó: Momentum)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Holnap hajnalban Európa-körútra indulok: összesen 8 országba látogatok el 8 nap alatt. Franciaországban kezdünk, onnan pedig Belgium, Hollandia, Németország, Észtország, Finnország, Nagy-Britannia és végül Ausztria a menetrend – jelentette be közösségi oldalán Fekete-Győr András, a Momentum-elnöke, egyben miniszterelnök-jelöltje a „nyugati nyitásnak” aposztrofált utazásokat.

– Két fő célunk van ezzel a körúttal. Egyrészt az, hogy biztosítsam a nyugati szövetségeseinket és barátainkat: Orbán Viktor 2022-es bukása után Magyarország vissza fog térni a nyugati útra, vissza fog térni a nyugati szövetségi rendszerbe. Amíg ugyanis Orbán Viktornak hívják a magyar miniszterelnököt, Európában keleti diktatúrák trójai falovaként működik a magyar kormány — fejtegette.

Szerinte a másik, az előbbinél is fontosabb cél, hogy a nyugatra vándorolt, az „Orbán-rendszer által cserben hagyott magyarságot is bevonjuk a 2022 utáni Magyarország jövőjének alakításába”. – Szinte minden országban találkozni fogok külföldön élő magyarokkal. Világos üzenetet viszek nekik is: várjuk őket haza egy új Magyarországra, hiszen nagy szükségünk van rájuk ahhoz, hogy felépítsünk egy gazdag, virágzó, békés Magyarországot. Sőt, az őszi előválasztáson – a kiharcolt online szavazással – már jóval korábban beleszólhatnak abba, hogy merre indul el Magyarország a kormányváltás után – tette hozzá.

Fekete-Győr úgy vélte, „biztos jönnek majd a propaganda támadásai”. – De mi igenis büszkén vállaljuk: a nyugati társadalmak, a nyugati országok vezetői igenis szövetségeseink, sőt, gyakran barátaink, akikkel közös a múltunk, és közös a jövőnk is – zárta bejegyzését.