Fekete-Győr Andrásék feljelentik Becsó Zsoltot, szerintük megszegte a járványügyi szabályokat

Fekete-Győr Andrásék feljelentik Becsó Zsoltot, szerintük megszegte a járványügyi szabályokat

Fekete-Győr András bejelenti, hogy elindul a miniszterelnök-jelölti előválasztáson (Fotó: Momentum)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A sajtóban megjelent információk alapján Fekete-Győr András, a Momentum elnöke, egyben miniszterelnök-jelöltje és Horváth Ferenc helyi momentumos jelölttel feljelenti a karantén- és járványügyi szabályok megszegéséért Becsó Zsolt fideszes képviselőt, aki koronavírusosan vett részt a múlt keddi, fideszes alapítványokról szóló parlamenti szavazáson – derült ki a párt közleményéből.

Mint lapunk is beszámolt róla, Becsó annak ellenére állította szerdán közösségi oldalán, aznap lejár a hatósági házi karanténja (ami 10 napos), hogy április 27-én még szavazott a parlamentben. A Fidesz frakciója a Magyar Hangnak azt írta: „Becsó Zsolt képviselő úr a múlt keddi szavazásokról hazatérve végeztetett koronavírus-tesztet. Mindenben a szabályoknak megfelelően járt el” – közölték, ami még szintén nem igazán oldja fel az ellentmondást, mert ha Becsó aznap került volna karanténba, május 5-én még nem járt volna le számára a tíz nap, mint ahogyan ő ezt írta.

Hogy mi is történt pontosan, azzal kapcsolatban a képviselő is megszólalt később eredeti posztja alatt, miután egy kommentelő firtatta a kérdést. Az alábbit írta: „kedd délutánő mentem el a kórházba, miután a tünetek nem múltak (enyhe orrfolyás jelentkezett vasárnaptól, láz és köhögés nem volt.) Miután kedden érezhető volt az íz és szag vesztése, gondoltam, hogy a náthánál komolyabb probléma van. Krónikus betegként a veszélyeztetett csoportba tartozom, ezért vizsgálatot kértem. Az eredmény délután 15 óra felé pozitív lett, vérvétel, CT és infúziós kezelés következett. Estére hazamentem, gyógyszer felírva, kezelést megkezdtem. Másnap kerestek a tiszti orvosi szolgálattól, (...), majd mivel a tünetek vasárnap jelentkeztek először, így hétfőtől számítva 10 napos karanténba helyeztek Ez jár le holnap reggel. Oltást március 6-án kaptam (Astra), ezért bíztam a védettségben. Igaz a COVID elkapásától nem védett meg, de a tünetek enyhék voltak. Fejfájás nincs, köhögés nem volt, láz sem volt, egyedül a szaglás és ízlelés ment el – állította Becsó.

Fekete-Győr András úgy értékelte az ügyet: „úgy tűnik, annyira kellett a kétharmad az állami vagyon szétlopásához, hogy emberéleteket is veszélyeztetett a »133 bátor ember«: Becsó Zsolt, a Fidesz országgyűlési képviselőjének saját Facebook-posztjából derült ki, hogy hiába van elvileg tíz napja karanténban, múlt kedden ő is szavazott a parlamentben a fideszes alapítványokról, pedig leghamarabb május 7-én hagyhatná el a lakhelyét. Tudják, hogy 2022-ben bukni fognak, ezért minél hamarabb próbálnak minél több közpénzt átutalni a saját fideszes alapítványaikba”.

– Úgy tűnik, annyira fontos és sürgős ez Orbán Viktornak, annyira tartanak a bukástól, hogy még azok a fideszesek sem hiányozhattak a szavazásról, akik életveszélyes vírussal fertőzhetik meg kollégáikat. „Minden élet számít” – hirdették nemrég a kormány plakátjai. Most már hozzátehetjük: kivéve, amikor a magyar állam leépítése és több ezermilliárd forint sürgős kilopása a miniszterelnöki utasítás – állította a Momentum vezetője. 

Frissítés: Szerda délután a Fidesz-frakció is jelezte szerkesztőségünknek, Becsó Zsolt országgyűlési képviselő dokumentumokkal igazolja, hogy az április 27-i délutáni mintavételt követően a koronavírus miatt elrendelt karanténja április 28-ától május 7-ig tart. Azt is leszögezték, azzal a szerkesztőséggel szemben, amely tényként állítja, hogy elrendelt karantén ellenére szavazott 27-én a parlamentben, jogi eljárást kezdeményeznek.