Fekete-Győr és Hadházy is beszólt a Jobbiknak Tóth Csaba támogatása miatt

Fekete-Győr és Hadházy is beszólt a Jobbiknak Tóth Csaba támogatása miatt

Hadházy Ákos közmunkásként (Fotó: Hadházy Ákos / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem kellett sokat várni a Momentum reakciójára azzal kapcsolatban, hogy a Jobbik, a DK és Karácsony Gergely ellenzéki miniszterelnökjelölt is az MSZP-s Tóth Csabát, nem pedig Hadházy Ákos független képviselőt támogatja a zuglói előválasztáson.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke kicsit messziről indítja Facebook-bejegyzését, is eleinte arról értekezik, miként született meg benne az elhatározás, hogy politikussá kell válnia. Ugyanakkor az szilárd meggyőződése, hogy „a politikának a morálról, az erkölcsről, a helyes döntések meghozataláról kell szólnia, nem az egyéni érdekek harcáról”.

Mint írja, nincsenek illúziói, a politika a küzdelmek árán megkötött kompromisszumok terepe, ami a jelenlegi választási rendszerben különösen igaz, mert a pártok csak így tudják felvenni a versenyt Orbán Viktorral szemben. – Az elvtelen kompromisszum azonban megengedhetetlen – szögezi le a politikus, majd ki is fejti, érthetetlen számára, hogy a Jobbik és a DK azt a Tóth Csabát támogatja, aki „meg sem szólalt a helyi parkolási maffia kapcsán, hiába volt ezzel hónapokig tele a sajtó”.

Szerinte egy olyan embert támogatnak, aki annak „a zuglói MSZP-nek az erős embere, akikről pont Karácsony Gergely mondta ki: a Fidesszel közösen működtették a zuglói parkolási maffiát”. Pedig az ellenzéki összefogásnak csak úgy van esélye 2022-ben a győzelemre, ha tényleg süt róluk, hogy korszakváltást és egy új Magyarországot akarnak.

Fekete-Győr elismeri, hogy nem ő az ellenzéki miniszterelnökjelölt-választás fő esélyese, de néhány mandátumért cserébe nem fog beállni a Tóth Csabához hasonló jelöltek mögé. Sőt, büszke arra, hogy Hadházy Ákos személyében „az előválasztáson Magyarország egyik legelszántabb korrupcióellenes harcosát, egyik legbecsületesebb emberét, egyik legkeményebben dolgozó politikusát” támogathatja.

A zuglói fejlemények miatt egyébként Hadházy is „szomorújátéknak” tartja az ellenzéki előválasztást, de a Magyar Hang megkeresésére megerősítette, hogy elindul a megmérettetésen.

Tóth Csaba támogatása ügyében egyébként a Jobbik is finom különbséget tett, és bár Jakab Péter elnök eddig jellemzően az adott jelöltekkel közös, összemontírozott képet is közölt, ezúttal Tóth Csabával nem tett hasonlót. Erre Hadházy Ákos is felhívta a figyelmet a jobbikos poszt alatti beírásában: mint írja, reméli, hogy ez a szégyen jele. Ha csak elfelejtette őt odatenni a stáb – teszi hozzá – az azt jelentené, hogy a Jobbik elnöke nem érti meg, hogy csak akkor van esélye nyerni az ellenzéknek, ha elhiszik rólunk: nem csak remek szónoklatokban ígérünk változást, hanem komolyan is gondoljuk azt.

Hadházy szerint ehhez megfelelő jelöltek kellenek, és a Jobbiknak Zuglóban most nem sikerült jól választani. Vagy az egész azt is jelentheti, hogy „a Jobbik úgy alkudozik, mint egy rossz kofa” – zárja megjegyzését a független politikus.