Fél kiló csirkemellet vitt Orbán Viktornak egy DK-s politikus

Fél kiló csirkemellet vitt Orbán Viktornak egy DK-s politikus

A DK-s Varga Zoltán csirkemellet vitt Orbán Viktor irodájához (Fotó: Demokratikus Koalíció / Facebook-videó)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kormány kilencszáz forintos átlagos nyugdíjemeléssel „szúrja ki a nyugdíjasok szemét – állítja a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője.

Varga Zoltán szerdai, a Parlament folyosóján felvett, online közvetített sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy a bejelentett nyugdíjemelés átlagos mértéke nagyjából kilencszáz forint, de van olyan ember is, aki havonta 247 forinttal kap majd többet. A képviselő hozzátette, a kilencszáz forint egy fél kiló csirkemellre elég. A politikus, aki a kezében tartott egy darab becsomagolt csirkemellet, úgy fogalmazott: azt kívánja Orbán Viktor miniszterelnöknek, hogy „egye ezt egy hónapig”, de döntse el, hogy meg akarja-e főzni, vagy sütni, mert ha gázt vagy bármilyen energiát használ, akkor „már köretre nem lesz pénz”. A DK tavaly nyáron egyszeri, ötvenezer forintos segélyt kért a nyugdíjasok számára – emlékeztetett. Hozzátette, szintén a Demokratikus Koalíció vetette fel az európai minimálnyugdíj ötletét.

Az esemény végén azt mondta, hogy „gyáva és gyenge kormány, gyáva és gyenge, embertelen miniszterelnökének elhoztam a nyugdíjemelését”. Ezt követően Varga Zoltán a kormányfő parlamenti irodájához ment és a miniszterelnök feliratú bejárati ajtó ajtógombjára akasztotta a magával hozott csirkemellet.