Feladta magát a szlovákiai magyar vállalkozó megölése miatt keresett férfi Győrben

Feladta magát a szlovákiai magyar vállalkozó megölése miatt keresett férfi Győrben

Rendőr és rendőrautó (Fotó: Rendőrség)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ahogy arról egy keddi sajtótájékoztató keretében a szlovák Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) vezetői beszámoltak, négy főt gyanúsítanak a csicsói vállalkozó, Sz. Tibor megölésével – olvasható a Police.hu oldalon. Három személyt már korábban elfogtak, és eljárás alá vontak, míg a bűncselekménnyel gyanúsítható negyedik személy, S. Gergely eddig ismeretlen helyen tartózkodott, és szökésben volt.

A rendőrök elfogatóparancs alapján nagy erőkkel keresték, és a sajtótájékoztató keretében is bemutatták fényképét. Az KR NNI igazgatója, Jeney Áron r. ezredes még fel is szólította S. Gergelyt, hogyha látja a híradásokat, akkor minél hamarabb adja fel magát, és tisztázza szerepét a bűncselekményben.   

A 44 éves győri férfi végül péntek délelőtt személyesen megjelent a Győri Rendőrkapitányságon, és feladta magát. Azóta már a KR NNI Életvédelmi és Célkörözési Főosztály nyomozói bűnügyi őrizetbe vették, és megkezdődött gyanúsított kihallgatása ott, Győrben.  

A felvidéki magyar vállalkozót még május elején verték össze brutálisan az elkövetők, majd megcsonkított holttestét Magyarországon ásták el. A hatóságok először a csicsói üzletember kiégett autóját találták meg Pápa környékén, majd később a holttestét is, de azt nem árulták el, hogy pontosan hol.