Felelősségre vonást akarnak az ellenzéki szavazók kormányváltás esetén

Felelősségre vonást akarnak az ellenzéki szavazók kormányváltás esetén

Fekete-Győr András bemutatja az Új Rendszerváltás programját (Fotó: Momentum)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyetértenek az ellenzéki választók a Momentum választási kampányának leghangzatosabb jelszavával, a Felcsúti perrel – írja a 444. hu a Medián felmérésére hivatkozva.

A Momentum felkérésére április elején készült reprezentatív kutatás szerint igen komoly igény mutatkozik arra, hogy a kormányváltást követően el kellene számoltatni, indokolt esetben pedig bíróság elé kéne állítani a kormány és a Fidesz vezetőit.

A magukat kormányváltást igénylőként jellemző megkérdezetteknek a következő kérdést tették fel: „Egy párt javaslata szerint 2022-ben, az esetleges kormányváltás után el kellene számoltatni a mostani kormány és a Fidesz vezetőit, és ha indokolt, bíróság elé kellene állítani őket. Egyetért, vagy nem ért egyet ezzel a javaslattal?" 

A válaszadók döntő többsége egyetértett a felvetéssel. Pártszimpátia szerint a következő eredmény született (a maximális érték 100 lehetett volna):

  1. Az LMP szavazói körében az átlagos érték 95;
  2. a DK szavazói körében 93;
  3. a Jobbik szavazói körében 91;
  4. a Momentum szavazói körében 90;
  5. Az MSZP és a Párbeszéd szavazói körében 89;
  6. a párt nélküli, de kormányváltást akaró szavazók körében 87;
  7. az MKKP szavazói között 80.